Nye børn og forældre

 

Indkøring

Inden et barn begynder i Sundby Asyl holder vi en forældresamtale hvor vi aftaler hvordan den første tid skal foregå og vi laver i fællesskab en indkøringsplan. Under samtalen vil vi fortælle om livet i vuggestuen og vil gerne høre om barnets forhistorie og vaner. Ud fra dette har vi bedre mulighed for at forstå barnet når det skal erobre vuggestuen.

Barnet vil få en fast pædagog, der skal være kontaktperson for jeres barn i hele opstartsperioden.

I de første uger skal barnet lære at sige farvel til forældrene, og lære at forældrene kommer igen selvom de har sagt farvel. Herudover skal barnet knytte sig til en eller to af de voksne på stuen, således at barnet vil kunne opleve tryghed i institutionen.

Det er også vigtigt for os, at I som forældre føler sig trygge ved at aflevere jeres ”guldklump” til os, derfor arbejder vi for at skabe den nødvendige tillid mellem jer forældre og os.

Vi forventer, at I bruger nogle dage sammen med barnet i institutionen, således at barnet gradvis vænnes til de nye omgivelser og at være sammen med de andre børn og voksne.

Som udgangspunkt er en af forældrene med barnet de første to dage i institutionen, derefter trappes der gradvis ned. Dette sker i samarbejde med kontaktpædagogen på stuen. Aftal også altid på forhånd, hvornår du skal komme igen.

Det kan være hårdt for både barn og forældre, at skulle skilles. Når I er blevet enige med kontaktpædagogen om, at tidspunktet er inde for at aflevere barnet, skal I sørge for, at barnet ved, at I går. Det er vigtigt at I som forældre viser glæde på trods af den svære situation, at skulle sige farvel til sit barn. Hvis barnet oplever, at du bare forsvinder, vil det give anledning til stor usikkerhed.
Hvis dit barn reagerer med gråd, er det naturligvis ekstra hårdt! Du er altid velkommen til at ringe og høre, hvordan det går, og om barnet er faldet til ro igen.